Teollisuus­keramiikka

Kerkes kiuaskivet sopivat kaikkiin kiukaisiin

Kerkeskivillä on useita eri muotoja jotka edistävät ilmankiertoa kiukaissa pidentäen vastusten ja kiukaiden käyttöikää.

Koska Kerkes kiuaskiviä on eri kokoisia ne soveltuvat kaikkiin kiuastyyppeihin. Myös kiuasmalleihin joissa on oltava suuria kappaleita, kuten esimerkiksi Aitokiukaat, Aina- ja Hetivalmiit jatkuvalämmitteiset sähkökiukaat. 

Kerkes kiuaskivien pintarakenteen ansiosta kivet antavat muhkeat löylyt. Painaumat toimivat pieninä vesialtaina, joihin löylyvesi jää luovuttamaan kosteutta. 

Voit nauttia mökkisaunan tunnelmasta nyt myös kotona kaupungissa. Saat kosteat pehmeät löylyt myös kerrostalon sähkökiukaasta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kivet

kartio.jpg
Vastuskivet, sähkökiukaisiin vastusten väliin, jolloin ne myös tukevat vastuksia. Kivien muotoilu estää liian tiheän latomisen. Vastusrivien väli määrää kivien koon
kuula_60-mm.jpg
Kuula, puulämmitteisten kiukaiden alakiviksi sekä isojen sähkökiukaiden alimmiksi kiviksi varmistamaan hyvän ilmankierron. Kontakti hehkuvaan metalliin tai vastukseen on pieni, jolloin lämpö siirtyy hyvin kiukaassa.
pieni-tetra-pintakivi.jpg
Pintakivi, kaikkien sähkö- ja puulämmitteisten kiukaiden pintakiviksi. Puu-lämmitteisiin, isoihin kiukaisiin ja suur- tehokiukaisiin pintakiviksi yhdessä pienten tetrojen kanssa. Iso tetra varaa hyvin lämpöä pintakivien alla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kestävyys

Kuva_1_big.jpg
Tavalliset kiuaskivet rapautuvat iän mukaan. Rapautumisen havaitsee yleensä siitä että päälikivet vajoavat ja vastukset tulevat näkyviin.
Kuva_2_big (1).jpg
Vielä hyväkuntoisten päälikivien alta paljastuu yleensä lohduton näkymä. Kivi kevenee ja rapautuu, lämmönjohtokyky heikkenee ja lattialle karisee hiekkaa. Saunan lämmitysaika pitenee. Kiukaan ilmankierto tukkeutuu ja vastukset ovat vaarassa rikkoutua.
Kuva_4_big.jpg
Kerkes-kiuaskivissä ei ole teräviä hajoavia särmiä. Kerkes-kivi kestää suuria lämpötilan- vaihteluja. Kappaleet ovat poltettu yli 1300 asteen kuumuudessa. (Kuvan kiukaan kivet ovat olleet käytössä yli neljä vuotta)
Kuva_3_big.jpg
Kestävyyden lisäksi löylyn laatu paranee. Tavalliset kiuaskivet sisältävät epäpuhtauksia, jotka hehkuvan vastuksen vaikutuksesta erittyvät löylyyn. Kerkes-kivistä ei lähde saunottaessa kivipölyä eikä muita hengitykselle tai iholle haitallisia päästöjä.